Församlingsbrev No. 4 2023-06-04 Heliga Treenighets dag

2023-06-04

Heliga Treenighets dag

Församlingsbrev No. 4

KRISTI LEKAMENS KATOLSKA FÖRSAMLING

S:t Hansgatan 60, Visby

Hemsida:  http://katolskagotland.se

FB:  Kristi Lekamens Katolska församling i Visby.  YouTube kanal: katolska visby

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor;

Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror.

Kära vänner,

Pax et bonum!  Frid och allt Gott! Vem är det som inte känner igen Israel Kolomidins  (1643- 1709) underbara psalm och lovsång till sommarens skönhet och värme—Den blomstertid nu kommer?  Den sjungs överallt denna årstid, eller hur—och inte minst i vår kyrka!  Den fjärde versen påminner oss tydligt:

O Jesus, du oss frälsar, du är de svagas sköld.

Dig, glädjesol, vi hälsar.  Värm upp vårt sinnes köld.

Sommartid är semestertid, vilostundens tid, förnyelsens tid.  Ta gärna och njut av din semestertid till fullo!  Men glöm inte att ta Herren med dig– fast Han redan finns med, förstås!  Allt vi behöver göra är att erkänna att det är så. Sommartid erbjuder andlig förnyelse, men utan fastans stränga krav eller påsktidens intensitet.  Vi kan njuta av Herrens närvaro i den vackra naturen runt omkring oss och i de lugna, tysta, stilla stunder när vi vilar med och i honom. Visst tar vi Herren med oss, möter Herren där vi är, och litar på att Herren vägleder oss hem vid årstidens slut.

Vi behåller vårt vanliga schema i sommar. Observera att vi firar  söndagarnas högmässa kl. 11 året runt. Dessutom erbjuder vi en mängd aktiviteter:

  • 9 juni:  kl. 18  Jesu hjärtans fredag.  Mässa, tillbedjan, knytkalas, film (Bishop Robert Barrons serie Katolicism) och diskussion.
  • 10 juni:  Betelkapellet, Slite.  Mässa på landet, kl. 14.  Fika och aktiviteter efteråt.
  • 11 juni:  Patronatsfest:  Corpus Christi. Högmässa kl. 11 med procession till Stora Torget, sedan kyrkkaffe.   Välkomna!

27 juni – 1 juli:  Almedalsveckan.  Varmt välkomna till Jesuiterna från Newmaninstitutet som kommer att ställa sitt tält i vår trädgård som vanligt och erbjuda flera tillfälle till inspiration och engagemang genom föredrag och dialog.  Jesuiterna firar mässan under Almdalensveckan:

– Tisdag 27 juni kl 18:00

 – Onsdag 28 juni kl 08:30

 – Torsdag 29 juni (kl 18:00

– Fredag 30 juni kl 08:30

  • 2 juli:  Mässa på landet.  Roma kyrka.  Kl. 15.  Familjen Onoszko bjuder på kyrkkaffe efteråt.  Välkomna!
  • 7 juli – 26 juli.  Fr. Charles resar bort till USA för att delta i franciskanernas kapitel i Kalifornien.  Under tiden tar  f. Nathan OFM och f. Dominik Terstriep SJ hand om gudstjänsterna.

Israel Kolomidin avslutar sin berömda psalm med en förbön som likaväl kan fungera för oss som en välsignelse.  Mina bröder och systrar, nu i sommar:   Låt livets källa flöda ur Ordets djupa grund.  Amen!

Trevlig sommar och Godbless,

f. Charles Talley OFM

kyrkoherde