Verksamheter

Vi påminner om att valet till pastoral- och ekonomirådet sker slutligen nu på Söndag Första Advent. Lämna din röst – stöd församlingen 🌺

Idag har vi nått 133 % av vårt mål: 65 633 kr. Stor tack!!


Välkommen till FFFF (Första Fredagar med Fika och Föreläsning)!  Vår näste möte:  fredag, den 4 november.  Mässa kl. 18. knytkalas fika och föredrag strax efteråt  i lilla huset intill kyrkan.  Kristi Lekamens katolska församling, S:t Hansgatan 60, Visby.  Fri entré.
19 juni 2022

Birgit avtackades av oss församlingen med en vacker gåva och har bett att få framföra sitt tack: Stort tack för den vackra ikonen madonnan från Öja , målad av Marja-Liisa Alm. Allt gott Birgit Offermans

Caritas Sverige startar insamling till stöd för befolkningen i Ukraina.
Swish 900 4789
BG 900-4789

Märk gåvan: Ukraina

Se mera: https://www.caritas.se/nyhetsarkiv/2022/february/insamling-till-stod-for-befolkningen-i-ukraina/


https://www.bilda.nu/arr/1121740/bibelstudier-i-fastan-704094
https://kpn.se/kurser-events/kurser-for-kateketer/inspirationsdag-for-kateketer-i-visby

TACK FÖR DITT BIDRAG

Vår akuta insamling under advent och jul gav ett fint resultat, 26.000 kr!  Det betyder MYCKET för våra utsatta EU-medborgare, som hörsammat vår vädjan och avstått från att komma till Gotland under pågående pandemi. 

Bidragen har nu utbetalats till familjerna / personerna med samma belopp för varje familjemedlem. 2:000 kronor.

                      STORT OCH VARMT TACK!

Lars Danielson/ Visby Stadsmission

Charles Talley ofm och Peter Wingquist/ Katolska församlingen i Visby      

Fasteinsamlingen 2021

NYTT!! Bokningssystem: Nu kan du boka plats i förväg till Söndags högmässan, kl.11.00. OBS! Vi kan inte ta emot fler än 8 deltagare. Vi börjar detta redan med Söndagshögmässan den 21 februari. Bokning börjar måndag före avsedd söndags mässa. För att boka en plats: https://forms.gle/CbnctsFg3HUyXtsj8

För att avboka din plats: katolskavisby@gmail.com

FASTAN 2021:  Bibelstudier (10 februari – 24 mars)

Välkommen till bibelstudier med p. Charles Talley OFM, kyrkoherde vid Kristi Lekamens katolska församling i Visby (Gotland)!  Under 7 möten på Zoom, ska vi tillsammans utforska fastans betydelse i våra liv och förbereda oss för stilla veckan och påsken. Utgångspunkten är den katolska traditionen, och alla är välkomna!

Vi går igenom evangeliet för askonsdagen samt alla söndagarna i fastan ur ett historiskt, teologiskt och liturgiskt perspektiv.  Och samtalar om hur vi kan anpassa våra liv till Guds Ord.

  1. Onsdagar, kl. 19.00
  2. 10,17,24 februari och 3,10,17,24 mars  (7 gånger)
  3. 45 minuter
  4. Ledare:  p. Charles Talley ofm
  5. Öppet för alla! 
  6. Ingen kostnad.  Vi får stöd av studieförbundet Bilda. 
  7. Se till att du anmäla dig i förväg:  charlestalleyofm@gmail.com  

(Om du inte varit med förr. Skick då gärna ditt personnummer). Jag återkommer med bekräftelsen och upplysningar.

God Fortsättning på det nya året vill jag önska er alla!Jag har skickat 800 dollar till barnhemmet det motsvarar 6787:- som ni har bidragit till.Jag tackar er så mycket för er generositet !Sköt om er och hoppas vi ses i kyrkan till Påsk!Varma hälsningar från Astrid Andersson https://www.farmofthechild.org/?fbclid=IwAR2NQPxDCieGcnK9RuphhxmZxmSoMzht_Bj2QynbEWffm_H3SEZojwDOOYU#

ZOOMÄSSAN FORTSÄTTER!

Eftersom vår första Mässa, som sändes med ZOOM (tisdag, den 8 december) var så framgångsrik, har vi bestämt att fortsätta med projektet.

VÄLKOMMEN TILL

KRISTI LEKAMENS FÖRSAMLINGS

ZOOMÄSSA!

tisdag, den 15 december, kl. 18.00

och

tisdag, den 22 december, kl. 18.00

Möteslänken:

https://us02web.zoom.us/j/8185120086?pwd=YzhQakFGNEpIMTlMVkx0VlVtN3Nodz09

Mötesrummet är öppet från kl. 17.45.   Jag föreslår att du kommer in tidigt så du hinner lösa eventuella tekniska problem.

Processen:

  1. I förväg:  Ladda ned Zoom appen på din dator eller mobiltelefon.  Det kan du göra långt innan mötet:  https://zoom.com
  • När du ska gå in i mötet, klicka på möteslänken. Klicka sedan på ”Allow”.

Kära vänner och församlingsbor, nu närmar sig julen och än en gång vänder jag mig till er och ber om stöd till barnhemmet i Honduras som heter Farm of the Child.
I år firar barnhemmet 25 år! Vi har stöttat detta projekt under alla år och jag hoppas vi kan göra det även i framtiden, men utmaningarna är stora! Corona har tvingat barnhemmet till stora uppoffringar för att ha möjlighet att få volontärer att komma och att bryta den isolering som inte bara lagts på dem utan också på omgivningen som man hjälpt med skola och sjukvård!
Dessutom har de drabbats av 2 svåra orkaner vilket har gjort att de tvingats till tidvis evakuering samt förstörelser bland annat  genom översvämningar.
Som ni förstår behöver de hjälp!
Ni kan stödja dem genom att swisha till mig: tel. 0706847655 eller betala in på konto: Handelsbanken 6636-542609991.
Alla bidrag mottages med stor tacksamhet och den 21 december skickar jag pengarna som en julgåva!
När vi alla åter kan mötas i kyrkan berättar jag gärna vid kyrkkaffe eller på en församlingsafton om vårt sk. Vincentprojekt som blev Farm of the Child.
Till dess var försiktiga och kom ihåg vår Herres ord: Allt vad ni gjort för dessa de minsta har ni gjort för mig!
Varmt tack!
Astrid Andersson


KULTURNATTEN 5 OKTOBER – KRIST LEKAMENS KYRKA
Kl 18:00 Vigiliemässa med tillbedjan, avslutas med sakramental välsignelse.
Celebrant: Fader Charles Talley OFM
Kl 19:00-20:00 Enklare förtäring i församlingssalen.
Kl 20:00–23:00 Fortsatt tillbedjan inför Det Allraheligaste Sakramentet.
Kl 20:00 placeras Monstransen åter på altaret. Därefter kommer vi att be tillsammans under de följande 3 timmarna: Completorium (Kyrkans aftonbön), bön i tystnad, läsningar och meditation framför det Heliga Sakramentet.
Sakramentet får aldrig lämnas ensamt. Ett tidsschema kommer att anslås i kyrkan där vi ber er teckna er för den tid som passar bäst under perioden 20:00 – 23:00, allt från 15-30 minuter upp till en timma. Vi behöver så mångas hjälp som möjligt.
Vi ber om nåd och stöd till dem som lider under den hotfulla krissituationen i Europa och Mellanöstern och att Jesus i sin Gudomliga Barmhärtighet ingjuter i oss modet att finna konkreta lösningar för att bringa fred på jorden.