Församlingsbrev Nr 10

Kära bröder och systrar: 

Frid och allt Gott!  Ibland har man känslan att hela världen hotas av kaos och katastrof. Medan jag sitter och skriver de här få raderna, tänker jag på våra bröder och systrar i Libanon som har drabbats så hårt av den hemska explosionen som skedde 4 augusti.  Samtidigt pågår coronaviruspandemin och man vet inte hur eller när det kommer att ta slut.  Hur som helst som kristna och katoliker lever vi i hopp, litar vi på Herren, och stödjer vi varandra! I de här sammanhangen, fortsätter vi med vår verksamhet!

NYHETER

Vi hjälper Libanons folk!  Efter ett möte med Kardinal Anders Arborelius startar Caritas Sverige nu en insamling till det drabbade libanesiska folket. Du kan hjälpa genom att sätta in ett bidrag på Bg 900–4789 eller swisha den till 900 4789. Märk din gåva med ”Libanon”. Du kan också gå in på Caritas Sveriges hemsida och klicka på ”Ge en gåva”. Där väljer du ”Ospecificerat”, så ser vi till att din gåva kommer fram till Libanon.


15 augusti:
 Picknick INSTÄLLD.  Tyvärr har vi varit tvungna att inställa församlings trädgårdsfest i år.  Vi kommer att ordna något annat i framtiden efter coronaviruset har lugnat ned sig.  Vi tackar Astrid Andersson för hennes underbara gästfrihet!

3-13 september:  Firande av Sankt Johannes Paulus II 100 års jubileum

Det är mig ett stort nöje att meddela er om en kommande serie av evenemang i vår församling i samband med påvens 100 års jubileum. I samarbete med det polska institutet, den svensk-polska föreningen på Gotland och Uppsalas museer,  erbjuder Kristi Lekamens församling en serie minnesevenemang.  Här på Gotland tar vi vårt ansvar för att erkänna Johannes Paulus II:s enorma arv och för att presentera honom för en ny generation som söker Kristi ljus i sin andliga resa. Evenemang här i Visby kommer att äga rum i vår församling. 

Vi behöver fler volontärer för att hjälpa till!   Vänligen kontakta:  Maciej Onoszko:  epost:  maciejonoszko@edu.gotland.se

  • 3-13 september: Johannes Paulus II:s minnesutställning i församlingshuset.  Visningar med begränsat antal deltagare, kl. 13 och kl.17 varje dag,  fri entré. Kontakta Christine Morris för att beställa plats i förväg:  christine.m.morris@gmail.com
  • 3 september:  konsert i kyrkan med musik och dikter av Johannes Paulus II,    kl. 19.00, fri entré. Niclas Gustafsson och Emilio Esperanza, musiker.
  • 6 september:  Högmässa (svensk-polsk) firas i kyrkan till minne av Sankt Johannes Paulus II., kl. 11.00 med p. Tomas Słupkowski ofm (S:t Sigfrids församling, Borås).

MÄSSA

Sommar schema:  Söndags högmässan, kl.10.  Vi fortsätter med inspelning av de flesta gudstjänsterna:  onsdag 12:15 (engelska), torsdag 18:00, och under sommaren, söndagar 10:00. Dörrarna står öppna under alla mässor, men för att upprätthålla social distans har vi plats för högst 20 personer.  Familjemässa i augusti:   Nästa mässa:  den 23 augusti, kl. 11.30

Höstschema:

Från och med den 1 september, firas mässa:

lördag, vigiliemässa, kl. 18

söndag, familjemässa kl. 9.30 och  Högmässa, kl. 11*

onsdag, kl. 12.15*

torsdag, kl. 18*

fredag, kl. 18

*Live och inspelad på YouTube kanal:  katolska visby

NYHET!  Vi börjar med en ny mässa på schemat!  Från och med den 6 september erbjuder vi på en extra gudstjänst kl. 09.30 varje söndag.  Mässan passar barnfamiljer, men ALLA är välkomna!  Barnundervisning efteråt.

Alla onsdagar, kl. 13-15

Fika med Fader pågår!

Fikan har varit så framgångsrik att vi fortsätter. Jag sitter i trädgården eller församlingshus. Sväng förbi, ta en tårtbit och hälsa på!  Jag bjuder!  Hittills har 8-10 besökare kommit varje vecka—med social distans!  Välkomna!

Vi bjuder på gratis munskydd!

Munskydden är inte obligatoriska i Sverige än. Men det är en bra idé att skaffa ett munskydd med hänsyn till coronaviruset. Särskild om man hör till riskgruppen. Vi kommer att bjuda våra församlingsmedlemmar på ett gratis munskydd. Det är utöver Folkhälsomyndighetens rekommendationer men i enlighet med vad WHO föreslår som skydd för smittspridning i allmänna miljöer när det är svårt att hålla avstånd. Jag kommer att lägga ut munskydd i entrén till kyrkan. Ta gärna ett och pröva hur det känns. Håll avstånd, tvätta händerna – och använd munskydd. Var rädda om varandra!  (Munskydden har tillhandahållits av det generösa bidraget från en församlingsmedlem).

Kyrkobesök.  Kyrkan är öppen för besök och enskild bön mellan klockan 10 och 18 varje dag. Sakramental tillbedjan kan komma att ske under en del av dessa tider. Vi behöver fortfarande några volontärer som kan öppna och låsa dörrarna—vi tar en vecka i taget.  Kontakta mig direkt om du kan hjälpa till.

Godbless,

f. Charles Talley ofm – Kyrkoherde

charlestalleyofm@gmail.com  

mobil:  070-423 88 66 (onsdag-fredag)

FB:  https://www.facebook.com/Kristi-Lekamens-Katolska-f%C3%B6rsamling-i-Visby-142835035761310/

YouTube:  https://www.youtube.com/c/KatolskaVisbyAgnusDei/featured

FB: (f. Charles personlig):  https://www.facebook.com/charles.talley.560