Församlingsbrev Nr 9

Kära bröder och systrar:
Frid och allt Gott! Hoppas att ni mår bra och har haft chansen att njuta av de här underbara soliga dagarna vi har upplevt redan nu i sommar! Här nedan får du information om vad som händer i församlingen just nu.

NYHETER:

onsdagar, kl. 13-15

Fika med Fader pågår  (så länge att kaffe och tårtbitar finns kvar!): 

Fikan har varit så framgångsrik att vi fortsätter resten av sommaren. Jag sitter i trädgården. Sväng förbi, ta en tårtbita och hälsa på! 


15 augusti.  

Vad sägs om en församlings trädgårdsfest??!!  

Församlingsmedlemmar är inbjudna att vara med hos Astrid Andersson i Sanda på lördag, den 15 augusti.  Allt görs med hänsyn till coronaviruset och social distansering, naturligtvis.  Så berättar Astrid:  Vi samlas vid 11-12 tiden och så grillar vi korv eller något liknande därefter fritt för lekar för att sedan fortsätta med mässa vid 15 -tiden och sedan kaffe, saft och bullar innan dagen avslutas. Allt kan ske i trädgården om vädret tillåter annars så finns det gott om plats inomhus! Naturligtvis skall hela församlingen vara välkomna den 15 augusti, men barnfamiljerna är alldeles särskilt välkomna!!  Kontakt Astrid direkt:  astrid@arkitektandersson.se

Mobil:  0706847655

MÄSSAN

Som du kanske redan vet, nu i juli och augusti månad håller vi högmässan på söndagar, kl.10.  Vi fortsätter med inspelning av de flesta gudstjänsterna:  onsdag 12:15 (engelska), torsdag 18:00, och under sommaren, söndagar 10:00. Inspelade mässor  [A1] finns på YouTube:  katolska visby.   De finns också på vår Facebook sida: Kristi lekamens katolska församling i visby.   Mässor spelas inte in :  fredag (kl. 18) och lördag vigiliemässa (kl.18). Dörrarna står öppna under alla mässor, men för att upprätthålla social distans har vi plats för högst 20 personer.

Kyrkobesök  Kyrkan är öppen för besök och enskild bön mellan klockan 10 och 18 varje dag. Sakramental tillbedjan kan komma att ske under en del av dessa tider. Vi fortfarande behöver några volontärer som kan öppna och låsa dörrarna—vi tar en vecka i taget.  Dessutom vill vi gärna ha fler volontärer som är villiga att vara i kyrkan för att hålla saker i ordning,  ta emot gäster, osv. Det är särskild viktigt nu på sommaren när så många turister som kommer till Gotland.  Kontakta mig direkt om du kan hjälpa till att hålla kyrkan öppen!

Barnundervisning  Vi experimenterar nu i sommar med familjens mässa varannan vecka för att hjälpa till med barnens behov av katekes och gudstjänst.  Dessutom har vi skapat ett tillfälligt galleri av barnens konst som finns på anslagstavlor framför såväl kyrkan som församlingshuset.

RAPPORT:

14 juni:  Kristi-Lekamens (Corpus Christi) patronats högtid!  Ett tiotal församlingsmedlemmar samlades vid trädgården först och sedan gick vi i procession med det Heligs Sakramentet till kyrkan för att fira mässan.  Vi inspelade en del av gudstjänsten som finns på YouTube:  Det var så rik och givande.

Konfirmation.  Kyrkoherden har fått dispens av biskopen att förmedla sakramenten.  Redan har tre av våra ungdomar blivit konfirmerade nu i sommar. Vi gratulerar våra konfirmander och deras familjer.  Om du själv, oavsett av åldern, har inte konfirmerats, kontakta mig direkt så vi kan se till att du får tillgång till sakramentet.

CORONATIDEN! 

Just nu har vi endast ett tillfälligt ekonomiråd.  Sedan mitten av mars har jag även fått råd av flera församlingsmedlemmar angående coronakrisen.  Jag har bjudit  in 4-5 församlingsmedlemmar och vi har mötts via Skype.  Om du skulle vilja vara med, kontakta mig. Det behöver inte bli ett långsiktigt åtagande.

Hör du till en riskgrupp? Vi håller kontakt.

Hör du till någon riskgrupp är du alltid välkommen att kontakta mig direkt vid behov. Ring mig också om du vill ha regelbunden kontakt med någon från församlingen. Aktuella adresser hittar du ovan.

Vi väntar på den dagen när vi kommer att fira eukaristin tillsammans i vårt kyrkorum igen.  Under tiden låt oss stötta varandra genom bön och ömsesidig hjälp.  Jag håller er alla i min bön varje dag och jag ber att ni ber för mig också.

Godbless,

f. Charles Talley ofm –Kyrkoherde

charlestalleyofm@gmail.com

tel.  070-423 88 66  (onsdag- fredag).  Exp:  S:t Hansgatan 60, 621 56 Visby