Församlingsbrev No. 2 2024-03-17 Påsktiden


KRISTI LEKAMENS KATOLSKA FÖRSAMLING

S:t Hansgatan 60, Visby

Hemsida:  http://katolskagotland.se

FB:  Kristi Lekamens Katolska församling i Visby.  YouTube kanal: katolska visby

Var inte förskräckta. Ni söker efter Jesus från Nasaret, han som blev korsfäst. 

Han har uppstått, han är inte här.

Kära vänner,

Frid och allt Gott!   Jesus Kristus har uppstått från de döda! Halleluja! Halleluja!

Tillsammans med Maria och Marta i läsningen ur Johannesevangeliet närmar vi oss Jesu grav fulla av fruktan och bävan. Vad är det vi kommer att upptäcka? Vem ska rulla bort stenen från graven åt oss?

Ja, det kanske stämmer att man även idag kan bli full av fruktan och bävan.  Ibland känns det som att vi lever i en tid som håller på att bli mörkare och mörkare, eller hur?  Det verkar som att allt går åt fel håll:  våld och krig, global uppvärmning, politisk och ekonomisk instabilitet.  Vart ska vi ta vägen?  Vem ska rulla bort stenen från graven åt oss?  Vart har vårt hopp tagit vägen?

Men vi är kristna!  Hur kan vi tänka på det sättet?  Har vi inte vetat i över 2000 år nu att Jesus Kristus, Guds enfödde son, dog och uppstod från de döda?  Att Jesus har segrat över synd och död? Visst, det vet vi. Men tror vi verkligen på det? Verkligen? Jesu uppståndelse kallar och utmanar oss alla till ett andligt uppvaknande, en förnyelse och fördjupning av vår tro och vårt hopp på honom.

Paleontologen och jesuitprästen Pierre Teilhard de Chardin, hävdade en gång att det finns två tillräckliga skäl för hopp i vår tid. Enligt författaren Ron Rolheiser, ¨På frågan om vad som skulle hända om vi sprängde världen med en atombomb, svarade han: ‘Det skulle ställa saker och ting tillbaka några miljoner år, men Guds plan för jorden skulle fortfarande komma till stånd. Varför? Eftersom Kristus lovade det och i uppståndelsen visar Gud att Gud har kraften att uppfylla det löftet. Hoppet är baserat på Guds löfte och Guds kraft.’¨

Guds löfte och Guds kraft  vinner alltid över vår fruktan och bävan!  Kristet hopp uppfylls i påskens glädje.  Jesus uppståndelse är mysteriet i universums centrum som ger mening åt vår existens. Jesus har uppstått från de döda och även nu fortsätter han att lida, dö och uppstå från de döda mitt ibland oss. Här och nu! I vår tid! Den uppståndne Jesus finns mitt ibland oss, inom oss.  Genom oss når han ut till dem som lever i hopplöshet.

Halleluja! – påskens glädjerop – är samtidigt en utmaning att förnya vår tro på Kristus och att låta påskmysteriet prägla våra liv! Stenen har rullats bort från graven! Vågar vi släppa vår rädsla? Vågar vi öppna våra ögon, våra hjärtan och se på vår värld i Kristi ljus, Kristi seger, Kristi glädje? 

Jesus Kristus har uppstått från de döda! halleluja! halleluja!

Glad påsk och Godbless,

f. Charles

STILLA VECKAN PÅSK

KRISTI LEKAMENS KATOLSKA KYRKA    VISBY

GUDSTJÄNSTER

Palmsöndagen söndag 24 mars Högmässa kl 11 Procession från S:t Lars ruin

Skärtorsdagen torsdag 28 mars Mässa kl 18

Långfredagen fredag 29 mars Ekumenisk korsvandring (från Stora torget). kl 12 Buljong i församlingshemmet efteråt

Gudstjänst: Liturgin till åminnelse av Herrens lidande kl 15 

Påskafton lördag 30 mars  Välsignelse av påskmat i kyrkan kl 11

Påskvakan lördag 30 mars Högmässa kl 21 samtidigt live på YouTube katolska visby

Påskdagen:  Kristi uppståndelse söndag 31 mars Högmässa kl 11

Annandag påsk måndag 1 april Ekumenisk Gudstjänst i St:a Maria Domkyrka kl 11

HJÄRTLIGVÄLKOMNA!