PRESSMEDDELANDE 2023-04-04

Kardinalen gästar domkyrkan i Visby

Gudstjänsten i Sankta Maria domkyrka måndagen 10 april blir extra allt. Förutom att den är ekumenisk gästas den också av både såväl biskopen som en kardinal. 

Anders Arborelius är kardinal i romersk-katolska kyrkan och biskop i Stockholms katolska stift. Han är på Gotland för att besöka katolska församlingen i Visby och passar då på att medverka i gudstjänsten i domkyrkan. Just den här dagen var en ekumenisk gudstjänst inplanerad tillsammans med övriga kyrkor och samfund i Visby. 

– Det är otroligt fint att kardinalen medverkar i den här ekumeniska gudstjänsten tillsammans med både biskopen och andra samfund i Visby, säger Anna Lundgren domprost i Visby domkyrkoförsamling.

Ekumenisk gudstjänst 10 april klockan 11.00, Sankta Maria domkyrka, Visby

I gudstjänsten medverkar förutom biskop och kardinal Anders Arborelius och biskop Erik Eckerdal, präster, pastorer och representanter från kyrkor och samfund i Visby. Musiken framförs av domkyrkoorganist Peter Alrikson på orgel, Gotlands gosskör under ledning av Britta Backland Rödland och Petter Åkesson, trumpet. Efter gudstjänsten blir det kyrkkaffe i Församlingshuset. 

För mer information, kontakta:

Anna Lundgren, domprost, Visby domkyrkoförsamling, telefon 070 – 618 88 24

Torsten Hökby, vice ordförande i församlingsrådet, telefon 076 – 622 11 97